Hemligheten med Duotex®

Våra textilprodukter bygger på Duotex® teknologi och är hemligheten bakom våra produkters effektivitet. Duotex® teknologin ger våra produkter ett jämnt rengöringsresultat samt bättre rengöringseffekt under hela livslängden.

Städning som är smart, effektiv och snäll på samma gång. Det är vi på CleverClean mycket stolta över.

Tillverkningen

Framställningen av CleverClean sker från syntetfiber till färdiga produkter i egna fabriker i Polen. Sedan starten 1996 har vi arbetat med det polska textilforskningsinstitutet, ett samarbete som givit oss en unik möjlighet att både kunna bevara vår höga kvalité samtidigt som vi kunnat vidareutveckla nya produkter. Vi förstår vikten av att lägga stora resurser på kontinuerlig forskning och utveckling inom rengöringskvalité, ergonomi och miljö. Vår unika Duotex®teknologi är bl.a. ett resultat av detta.

Idag tillverkar vi inte bara olika mikrofiberprodukter utan också ergonomiskt utformade moppstativ, moppskaft, städvagnar och engångsprodukter. Vår tillverkning är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015 och vi exporterar till över 30 länder.

Effekten med splittrade mikrofiber

Våra dukar rengör med statisk effekt vid torrstädning och kapilläreffekt vid rengöring med vatten. Likt en magnet drar torra dukar och moppar till sig damm och smuts. 

Mikrofibrer är positivt laddat och dammet negativt laddat och de attraherar därför varandra vid städningen. Se bild 1.

Fuktiga dukar och moppar fungerar på samma sätt som trädets rötter när de suger upp vatten. De mikroskopiskt små fibrerna gör rent genom att enkelt bryta ytspänningen på vattnet och använda kapillärkraften. Se bild 2.

Om Duotex

Vi startade vårt bolag Micro System Duotex AB år 1996 med en målsättning att om att skapa marknaden mest effektiva mikrofiberkoncept. Vi ville inte vara ta fram de bästa produkterna utan vi ville också kunna använda dem helt utan kemikalier. Tillsammans med en textilprofessor startade vi utvecklingen av högkvalitativa mikrofiberdukar och mikrofibermoppar som vi producerar i egna fabriker i Polen. Idag tillverkar vi inte bara våra mikrofiberprodukter utan också ergonomiskt utformande moppstativ, moppskaft, städvagnar och engångsprodukter.

Fram tills 2018 har vi endast haft produkter på proffsmarknaden men nu har vi äntligen lanserat produkter för hemmabruk med Clever Clean . Att städa kemikaliefritt tycker vi ska vara för alla.